Platforma Promocji Blogów
  • ponad 73 600 artykułów przecztanych ok. 3 188 000 razy

Żeberka pieczone w musztardzie miodowej

https://www.facebook.com/Di.gotuje   http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój).Mięso tak upieczone jest aromatyczne i delikatne w smaku.  Musztarda miodowa nadaje mu szczególnego charakteru. Przygotowanie żeberek jest bardzo proste i nie wymaga wielkich umiejętności. 700-800g żeberek wieprzowych Marynata:2 łyżki musztardy miodowej (czubate)1 łyżka przyprawy do żeberek (płaska)1 łyżeczka soli (płaska; użyłam himalajskiej)Żeberka umyć, osuszyć i porozcinać na mniejsze kawałki.(Miałam bardzo mięsiste, więc żeberka poprzecinałam co jedną kostkę.)  Składniki marynaty wymieszać w miseczce. Mieszanką dokładnie natrzeć mięso i całość odstawić do lodówki - minimum na 20 minut.(Ten krok można pominąć.)  Po tym czasie żeberka umieścić w rękawie do pieczenia, związać i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec około 90-100 minut w 180 stopniach.(Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków. Mniejsze pieką się szybciej - wiadomo.) 


Przeczytaj cały artykuł:

Żeberka pieczone w musztardzie miodowej
Di gotuje
Kliknij "Like"
i weź udział w konkursie na Facebook