Platforma Promocji Blogów
  • ponad 68 300 artykułów przecztanych ok. 2 816 000 razy

Jajecznica wegańska

Kiedyś tofu nie kojarzyło mi się zbyt dobrze, w sumie nie wiem dlaczego. Tofu kojarzyło mi się z czymś..jakąś papką,ogólnie z czymś nie jadalnym. Nie wiem skąd mi się,to wzięło,ale tak było. W końcu pomyślałam,że jak nie spróbuje,to się nie dowiem jak jest naprawdę. Kupiłam..Zrobiłam co tam miałam zrobić,i co? Ooo matko ! to jest pyszne ! Samo w sobie tofu,jakoś nie powala,ale dobrze przyrządzone i doprawione..mmm. Taka jajecznica była jedną z potraw którą przygotowałam z tofu. Było jeszcze tofu smażone,w sosiku..Przymierzam się do ciasta...Jeśli nie mieliście okazji spróbować tofu,to koniecznie musicie,to nadrobić.Składniki:150 g tofugarść zielonego groszku1 cebula1 czerwona papryka1/2 pęczka koperku1 łyżka sosu sojowegosól i pieprz1/2 łyżki oliwy z oliwek1/2 łyżeczki kurkumyTofu osącz na sitku,przełóż do miseczki i rozgnieć widelcem. Dodaj kurkumę,posiekany koperek,sól,pieprz i dokładnie wymieszaj.Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oliwię. Do cebuli dodaj posiekaną w kostkę paprykę...


Przeczytaj cały artykuł:

Jajecznica wegańska
Around the flavors
Kliknij "Like"
i weź udział w konkursie na Facebook