Platforma Promocji Blogów
  • ponad 71 200 artykułów przecztanych ok. 3 007 000 razy

Wegański krem ryżowy z musem truskawkowym.

WEGAŃSKI KREM RYŻOWY /przepis własny/ 70 g płatków ryżowych pełnoziarnistych 400 ml mleka kokosowego szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego 1 łyżka wegańskiej odżywki białkowej o smaku waniliowym 2 płaskie łyżki cukru pudru Diamant 3 suszone figi (namoczone na noc w mleku roślinnym) 3 łyżki jogurtu sojowego naturalnego + mus truskawkowy świeże truskawki masło z orzechów laskowych Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatki. Dodać szczyptę soli, cynamon i cukier puder Diamant. Gdy zaczną się gotować, od czasu do czasu zamieszać, żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna. Gotować około 4 minut na małym ogniu lub do zgęstnienia. Po tym czasie dodać łyżkę odżywki białkowej i dokładnie wymieszać. W tym czasie figi zmiksować z jogurtem, a następnie dodać do kremu. Gotować jeszcze około minuty, a następnie przelać do słoiczków i podawać. Smacznego! *** Krem jest nieprzesadnie słodki, a co najważniejsze- pełen wartościowego białka, witamin i minerałów. Świetnie sprawdzi...


Przeczytaj cały artykuł:

Wegański krem ryżowy z musem truskawkowym.
Poranek na słodko
Kliknij "Like"
i weź udział w konkursie na Facebook